Meest gemaakte fouten bij aanschaf van een zonwering

Voor een effectieve wering van hinderlijke zonlicht, geluid en temperatuurisolatie is het kiezen van het juiste product heel erg belangrijk.

De toepasbaarheid van een product is per gevel en situatie van een aantal factoren afhankelijk, namelijk:

  Maatvoering; we adviseren en monteren maatwerk oplossingen. Het inmeten van de juiste productie-maten is daarbij doorslaggevend

Gebruik juiste kwaliteit materialen en doek; goedkoop is in onze branche vaak duurkoop. Wij leveren standaard 5 jaar fabrieksgarantie. Juiste keuze kan ook goedkoper uitvallen. We adviseren voor iedere situatie de beste oplossing. Soms kan dit goedkoper uitvallen dan uzelf bedacht had.

– Beoordelen van de windbelasting op de gevel; Niet ieder product is bestand tegen forse windbelasting. In Nederland kan het (onverwacht) waaien en de juiste keuze van systeem en doek is van belang om tegen een windstootje te kunnen.

– Inventariseren van de montagemogelijkheden; de windbelasting op kozijnen en gevels wordt vaak onderschat en soms is het nodig om verankerd in het beton te monteren ipv in een gemetselde gevel bijvoorbeeld. Chemische ankers zijn zeker niet altijd nodig maar in sommige situaties onmisbaar.

Functionaliteit en gebruiksgemak; een investering in zonwering is vaak voor de langere termijn, kies daarom voor comfort en bedieningsgemak.

Aandachtspunten:

Zonwering voor 9 hoog is anders dan zonwering op de begane grond.

Het belang van RVS montagemateriaal is voor langere termijn van belang.

Naar binnen of naar buiten draaiende deuren zijn relevant voor het type scherm.

Op een terras is keuze voor juiste type van belang om te zorgen dat u nog vrij kunt bewegen.

De keuze van een open of gesloten cassette houdt uw doek op langere termijn schoon.