Rolluiken

Een rolluik kent vele toepassingen en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Kwaliteit wordt bepaald door bijvoorbeeld de dikte van de aluminium profielen waar een pantser van is opgebouwd. De kwaliteit schuim die gebruikt is om de lamellen te vullen en daarmee star te maken, de kwaliteit van het moffelwerk (oppervlakte behandeling) is ook van invloed op de levensduur, enzovoort.

Rolluiken van mindere kwaliteit kunnen na relatief korte tijd al problemen geven in het loopvlak en daardoor stroever neergaan, en niet meer omhoog willen omdat corrosie gaat opspelen. Rolluiken moeten tegen weer en wind bestand zijn, ook bij vorst moet een rolluik functioneren om zijn functie te behouden.

Een groot verschil tussen inbraakwerende en inbraakvertragende rolluiken is het gebruikte materiaal. Inbraakvertragende rolluiken zijn gemaakt van aluminium, inbraakwerende rolluiken doorgaans van staal. Beide hebben daardoor bijvoorbeeld enorme verschillen in gewicht per m2 waardoor totaal verschillende geleiderprofielen en besturingen noodzakelijk zijn, met verschil in prijsstelling als gevolg.

Kortom, veel mogelijkheden. Maak gerust een foto van uw gevel, stuur hem op en u ontvangt een onderbouwd advies.

Veilige en duurzame rolluiken

Rolluiken moeten aan een hele reeks verwachtingen voldoen. Ze moeten beschutten tegen weer en wind, tegen zon, ze moeten lawaai en nieuwsgierige blikken buiten houden, ze moeten ons beschermen tegen inbrekers en bij voorkeur zijn ze ook compatibel met Smart-Home. Tot slot moeten rolluiken ons ook helpen energie te besparen en onderhoudskosten te verlagen.

Een rolluik voor nieuwbouw of een rolluik om achteraf als voorzetrolluik te monteren. Rolluiken op maat. We adviseren u graag.

Energiebesparend tot en met

In de winter houden heroal rolluiken de warmte binnen, terwijl ze in de zomer voor koele ruimtes zorgen en uw leven wat aangenamer maken. In combinatie met heroal vensters kan het warmteverlies ‘s nachts tot wel 56% verlaagd worden. Aangezien aluminium en roestvrij stalen rolluiken van heroal heel lang meegaan, voldoen ze aan alle criteria inzake duurzaam en energie-efficiënt bouwen.

Maximale flexibiliteit

Renovatie of nieuwbouw, dankzij het volledige RAL-kleurenpallet en verschillende oppervlaktestructuren passen heroal aluminium en roestvrijstalen rolluiken bij elke gevel. Ze zijn verkrijgbaar in individuele maten en zijn compact op te rollen. Een eenvoudige inbouw en een aantrekkelijke look zijn het resultaat.

Veiligheid en welzijn

heroal rolluiken beschutten niet enkel tegen weer en wind, ze beschermen u ook tegen inbraken. Ze zijn verkrijgbaar in weerstandsklasse RC 3 en in combinatie met heroal veiligheidsvensters zelfs RC 4. Dat maakt het nagenoeg onmogelijk voor inbrekers om onopgemerkt binnen te dringen. Dankzij de integratie in Smart Home kunnen de rolluiken ook gemakkelijk van overal worden bediend.

Veilige rolluiken voor uw woning

Criminaliteitsstatistieken laten een zorgwekkende stijging in het aantal woninginbraken zien. Inbraakbeveiliging wordt dus een prioriteit voor huiseigenaren. Met heroal rolluiken schrikt u inbrekers af of zorgt u er op zijn minst voor dat ze ontmoedigd afdruipen. De basisuitvoering van heroal rolluiken voldoet sowieso al aan de weerstandsklasse RC 2. Onze veiligheidsrolluiken van dubbelwandig roestvrij staal zijn RC 3 gecertificeerd. In combinatie met even veilige vensters verhoogt de weerstandsklasse zelfs naar niveau RC 4.

Rolluiken maken uw leven gemakkelijker

Met heroal elektrische rolluiken volstaat het om op een knop te drukken om ze open of dicht te doen. Trekken aan het rolluiklint behoort dan ook tot het verleden. Elektrische rolluiken bieden echter meer voordelen dan automatische sturing. Doordat ze compatibel zijn met Smart-Home systemen en over sensoren beschikken die bijvoorbeeld zonnestralen detecteren, vormen ze een doeltreffende bescherming voor uw woning. Elektrische rolluiken zijn bovendien veel energie-efficiënter, extra inbraakveilig en gemakkelijker in gebruik.

Cassette

Systeem rolluiken

Voorzet- of inbouwrolluiken?

Inbouwrolluiken

Worden vooral in nieuwbouwprojecten gebruikt. Ze worden ingebouwd in de muur en zijn zo uitstekend beschermd tegen weersinvloeden. Wanneer het rolluik open is, verdwijnt hij volledig in de rolluikkast achter uw gevel.

Voorzetrolluiken

Zijn ideaal wanneer u achteraf rolluiken wilt installeren. De rolluikkast wordt daarbij op het venster of de gevel gemonteerd. Doordat de heroal rolluiken heel compact opgerold kunnen worden, is het gemakkelijk om de hoogwaardige rolluikkast in uw gevel te integreren. Daarbij kunt u kiezen tussen verschillende uitvoeringen van de voorzetkast en kunt u ze in zo goed als om het even welke kleur krijgen.

Model kiezen

Model soorten van de kast

Het zijn vooral esthetische aspecten die hier een rol spelen bij de keuze voor de kast. Er zijn geen kwaliteitsverschillen tussen de verschillende profielen.

Facet kast

Met de opvallende vijfhoekige kastvorm brengt het gerolvormde voorbouwkastelement heroal FMR 45° optische accenten in de gevel aan. Bovendien maakt de afschuining van 45° aan de onderzijde van de kast meer lichtinval in de vertrekken mogelijk.

Ronde kast

De gerolvormde ronde kast heroal FMR HC van hoogwaardige aluminium legeringen kan als voorbouwelement harmonieus in de gevel worden geïntegreerd of met een opvallende kleurgeving optische accenten aanbrengen.

FMS 45°

Veiligheidsrolluik met verhoogde inbraakwerendheid tot RC 3
Het geëxtrudeerde rolluiksysteem heroal FMS 45° biedt zeer hoge bescherming tegen inbraakpogingen. Het systeem voldoet aan de eisen die in de norm DIN EN 1627 worden gesteld aan veiligheidsrolluiken met de weerstandsklassen RC 2 en RC 3. Daarvoor zorgen onder andere de ruim 3 mm dikke wanden, de bijzondere veiligheidsvergrendeling die alleen met een speciale sleutel geopend kan worden en de zijkappen van robuust staal.

GKSE 45°

De kappen met stabiele scharnierdiktes zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminiumlegering, terwijl de zijkappen van gepoedercoat gegoten aluminium zijn gemaakt. Dankzij de hoogwaardige oppervlakteveredeling van heroal kunnen de kappen en zijkappen worden gecombineerd met de buitengewoon duurzame GKSE-gerolvormde kastsystemen.

Type Lamel

Type lamel soorten van het pantser

Afhankelijk van het formaat van het rolluik zijn verschillende typen mogelijk.

Het verschil in dekhoogte van de lamel is bepalend tot welke formaat een rolluikpantser kan worden opgebouwd. Hoe robuuster de lamel hoe groter de overspanning dus breedte van het pantser dat geassembleerd kan worden.
Tegelijkertijd bepaald de dikte van de lamel weer de oprol diameter dus de keuze van het formaat kast.

heroal RS 32 in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 32mm, nominale dikte 8,5mm
Max. breedte 3700mm
Max. hoogte 3500mm
Max. oppervlak 7,5m2
Gewicht 4,8 kg/m2

heroal RS 37 in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 37mm, nominale dikte 8mm
Max. breedte 3000mm
Max. hoogte 3500mm
Max. oppervlak 6,2m2
Gewicht 3,5 kg/m2

heroal RS 37 SL (Safe Light) in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 37mm, nominale dikte 9,5mm
Max. breedte 4000mm
Max. hoogte 4000mm
Max. oppervlak 9,0m2
Gewicht 5,9 kg/m2

heroal RS 38 in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 38mm, nominale dikte 9mm
Max. breedte 3700mm
Max. hoogte 3800mm
Max. oppervlak 8,0m2
Gewicht 4,5 kg/m2

heroal RS 41 in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 41mm, nominale dikte 8,5mm
Max. breedte 3500mm
Max. hoogte 3500mm
Max. oppervlak 7,0m2
Gewicht 3,7 kg/m2

heroal RS 42 in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 42mm, nominale dikte 9,3mm
Max. breedte 3500mm
Max. hoogte 3500mm
Max. oppervlak 7,0m2
Gewicht 3,9 kg/m2

heroal RS 37 RC 2 in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 37mm, nominale dikte 9,5mm
Max. breedte 4200mm
Max. hoogte 4000mm
Max. oppervlak 10,5m2
Gewicht 8,8 kg/m2

heroal RS 37 RC 3 RVS in kast FMR 45/HC

Dekbreedte 37mm, nominale dikte 9,5mm
Max. breedte 5000mm
Max. hoogte 4000mm
Max. oppervlak 12m2
Gewicht 15 kg/m2

heroal RS 55 SL (Safe Light) in kast GKSE 45

Dekbreedte 55mm, nominale dikte 14mm
Max. breedte 5000mm
Max. hoogte 4000mm
Max. oppervlak 12m2
Gewicht 5 kg/m2

heroal RS 37 RC 2 in kast FMS 45

Dekbreedte 37mm, nominale dikte 9,5mm
Max. breedte 2095mm
Max. hoogte 2350mm
Max. oppervlak 4,9m2
Gewicht 8,8 kg/m2

heroal RS 37 RC 3 RVS in kast FMS 45

Dekbreedte 37mm, nominale dikte 9,5mm
Max. breedte 1920mm
Max. hoogte 2140mm
Max. oppervlak 4,1m2
Gewicht 15 kg/m2

Geleiders en onderlatten

Geleiders en onderlatten

Afhankelijk van de soort montage, ‘in-de-dag’ of ‘op-de-dag’, zijn er verschillende geleider-profielen leverbaar. Ieder profiel heeft weer zijn eigen toepassing, wij adviseren u graag en vrijblijvend.

Geleider

heroal heeft een divers aanbod aan geleidingsrails, waarmee precies passende oplossingen voor iedere inbouwsituatie gerealiseerd kunnen worden. De uiterst stabiele, geëxtrudeerde rails van hoogwaardig aluminium zijn voorzien van ingerolde voeringen en zorgen voor een stabiele stand van het pantser.

Eclipse 24

De van geëxtrudeerd aluminium vervaardigde onderlijsten zorgen voor een extreem belastbare en nauwsluitende, warmtegeïsoleerde afsluiting van het rolluik.

Producteigenschappen

Producteigenschappen

We adviseren vanuit een breed scala aan leveranciers afhankelijk van uw situatie. Welk type rolluik van heroal u ook kiest, u zult er levenslang van kunnen profiteren. We tonen u graag de hoge kwaliteit, de uitgebreide designmogelijkheden en de functionele opties van onze rolluiksystemen.

  • Doeltreffende bescherming tegen inkijk, geluid en inbraak
  • Optimale oplossing voor elke inbouwsituatie
  • Probleemloos achteraf rolluiken installeren
  • Tot wel 56% energiebesparend
  • Geteste kwaliteit voor een veilige woning
  • Compatibel met Smart Home

We geloven in de efficiency van online zakendoen. We geloven ook in de noodzaak van persoonlijke advies voor de aanschaf van de juiste zonwering of rolluiken. Daarom combineren we onze website met de kracht van persoonlijk advies.
In 3 stappen kunt u gemakkelijk, door middel van een foto te uploaden, dezelfde dag nog een offerte ontvangen.

Advies van een specialist

Online zonwering advies. Hoe werkt het?

Een advies aanvragen gaat snel en eenvoudig. Doorloop de drie stappen hieronder en sluit eventueel af met het uploaden van een foto (optioneel). We bellen je dezelfde dag nog met een vrijblijvend advies.

  • Selecteer hier de gewenste voorkeur. Je kunt kiezen uit zonneschermen, uitvalschermen, markiezen, screens en rolluiken.
  • Voer hier de totale breedtemaat van de gevel in. Zo kunnen we inschatten welk product technisch toepasbaar is en het eerste advies voorbereiden. Breedte (in cm):
  • Maak een foto waarop de gehele gevel te zien is en upload deze foto hieronder of vul direct hieronder uw gegevens in. Upload foto: