Waarom wij kiezen voor HEROAL

Waarom kiezen wij voor heroal?

Op het gebied van rolluiken en screens zijn er verschillende merken. Er is echter maar één merk dat zich duidelijk onderscheidt op het gebied van kwaliteit, innovatie en degelijkheid. Dat merk is heroal. Maar waar zit dan het verschil tussen heroal en andere merken en producten? In deze blog lees je waarom wij vrijwel altijd kiezen voor heroal.

Wat is heroal voor bedrijf?

heroal is een Duits familiebedrijf met 1.000 medewerkers. Het bedrijf is wereldwijd actief in de verwerking van aluminium voor kozijnen, ramen en deuren. Met één miljard euro omzet per jaar kun je gerust zeggen dat heroal een grote speler is. Het bedrijf kenmerkt zich – zoals veel Duitse bedrijven – door uitmuntende kwaliteit, nauwgezette ondersteuning en een innovatieve aanpak.

Waarom is een rolluik van heroal zo goed?

Een rolluik bestaat uit ontzettend veel onderdelen. Een rolluik wordt simpel gezegd opgebouwd uit vier segmenten: de buis met de kast, de bediening, de geleiders en het pantser (de lamellen). De kwaliteit de gebruikte onderdelen bepaalt in grote mate de kwaliteit van het eindproduct. heroal produceert al deze onderdelen zelf, en stelt daarbij hoge eisen aan de kwaliteit.

Zo werkt heroal alléén met SOMFY-motoren. Afhankelijk van het type motor dat wordt gebruikt, zorgen deze motoren voor een geruisloze en snelle bediening van uw rolluik of screen. Hiermee wordt scheeftrekken voorkomen. Daarnaast beperkt dit de geluidsoverlast tijdens het bedienen van het rolluik. Ook het pantser loopt hierdoor minder snel vast door bijvoorbeeld vorst of vandalisme.

HEROAL HWR coating
HWR coating

De afwerking van heroal-profielen en -onderdelen wordt gedaan met een HWR-coating (High Weather Resistant coating). Deze coating zorgt ervoor dat alle onderdelen goed beschermd worden tegen weersomstandigheden en krassen. De kwaliteit van deze oppervlakte-behandeling is van groot belang voor de levensduur van een rolluik.

Stuntaanbiedingen met heroal: hoe kan dat?

heroal is een groot bedrijf dat allerlei aluminium onderdelen produceert. Deze onderdelen worden ook als halffabrikaat aan andere bedrijven geleverd. Deze bedrijven gebruiken dus heroal-onderdelen in combinatie met goedkopere onderdelen. Denk hierbij aan een goedkopere omkasting, buis, motor en coating.

Het eindproduct wordt daardoor goedkoper, maar is vaak van inferieure kwaliteit en duurzaamheid. Officieel mag dit niet, maar deze prijsstunters misbruiken vaak de naam van heroal. Eigenlijk is dat valse voorlichting. Het is dan ook belangrijk om altijd door te vragen: is een product 100% van heroal, of gaat het alléén om specifieke heroal-onderdelen? Dit kan verwarrend zijn, omdat deze bedrijven op hun website vaak het heroal-logo laten zien. Let goed op of ergens vermeld wordt of het om een “100% heroal-product” gaat.

Wij kiezen bewust alleen voor 100% heroal-producten, met motoren en bedieningen van SOMFY.

Inbraakwerende rolluiken van heroal

heroal-rolluiken beschutten niet alleen tegen de zon, het weer of de wind. Een rolluik van heroal beschermt u ook tegen inbraken. heroal-rolluiken zijn verkrijgbaar in weerstandsklasse RC 3 en – in combinatie met veiligheidsvensters van heroal – zelfs in weerstandsklasse RC 4. Dit maakt het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om onopgemerkt binnen te komen.

HEROAL rolluik

Dankzij integraties met Smart Home-systemen kunnen de rolluiken gemakkelijk worden bediend vanuit iedere plek in en om het huis.

  • De unieke roestvrijstalen rolluiken van heroal vormen een stabiele oplossing tot weerstandsklasse RC 3. Ook de aluminium uitvoeringen van heroal houden inbrekers, wind, hagel en geluid buiten.
  • De extra inbraakwerende rolluiken behalen weerstandsklasse RC 4.

Stuur een foto in van uw gevel en ontvang direct een concrete prijsopgave

Energiebesparing met rolluiken van heroal

Energiebesparen met HEROAL rolluikheroal-rolluiken kunnen op meerdere manieren energie besparen. In de winter houden heroal-rolluiken de warmte binnen. In de zomer houden de rolluiken van heroal de warmte buiten, waardoor ruimtes binnen koeler blijven. In combinatie met heroal-vensters kunnen heroal-rolluiken het warmteverlies ‘s nachts met maar liefst 56 procent verlagen! Aluminium en roestvrijstalen rolluiken van heroal gaan bovendien heel lang mee, waardoor ze aan alle criteria voldoen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficientie.

Kleurkeuze met heroal rolluiken

Dankzij het volledige RAL-kleurenpalet en verschillende oppervlaktestructuren passen heroal-rolluiken bij iedere gevel. Of het nou om renovatie of nieuwbouw gaat, het resultaat is steeds een aantrekkelijke look.

De weerstandsklassen

In Nederland zijn er in het afgelopen kwartaal maar liefst 11.288 inbraken gemeld met een totale schade van 22 miljoen euro. In meer dan 90 procent van de gevallen dringen inbrekers binnen via een raam of deur. Meestal doen ze dit door deze met een schroevendraaier op te heffen. Dat is materiële schade. Veel erger zijn vaak de emotionele gevolgen van een inbraak. Zeker de helt van de slachtoffers voelt zich niet meer veilig in hun eigen omgeving. Veel van hen worden geteisterd door angstgevoelens en slapeloze nachten.

Met de juiste veiligheidsmaatregelen kunt u het inbrekers moeilijk maken. Steeds meer inbraakpogingen worden vroegtijdig gestaakt doordat daders niet snel genoeg het huis kunnen binnendringen. Een investering in inbraakwerende maatregelen is dan ook zeer de moeite waard.

Om uw woning inbraakveilig te maken, wordt aanbevolen om ramen en deuren te kiezen met een beveiliging die getest is conform DIN EN 1627 en gecertificeerd is. Bij deze test wordt de volledige constructie gecontroleerd: profielen, beslag en beglazing. De behaalde norm wordt vertaald in een weerstandsklasse, weerstandsduur, dadertype en werkwijze. Sinds 2011 worden weerstandsklassen aangeduid met “RC”: Resistance Class.

RC1: Basisbeveiliging

RC1 biedt basisbeveiliging tegen lichamelijk geweld, zoals schoppen of uittrekken.

RC2: Beveiliging

RC2RC2 biedt beveiliging tegen pogingen om met eenvoudig gereedschap binnen te dringen.

RC3: Verhoogde beveiliging

RC3RC 3 Beveiliging tegen pogingen om met eenvoudig gereedschap binnen te dringen. RC3 biedt weerstand een hogere druk dan RC 2.

RC4: Hoge beveiliging

RC4RC4 biedt beveiliging tegen verschillende pogingen om met gereedschap binnen te dringen. RC4 weerstaat een nog hogere druk dan RC3.

Inbraakbeveiliging met heroal

heroal beveiligt uw woning doeltreffend tegen inbrekers, want veilig is veilig. Laat ons u overtuigen! We adviseren u graag over de juiste veiligheidsmaatregelen voor uw huis. Bel ons via 020-7372499.

  • Gecertificeerde inbraakbeveiliging
  • Getest door het onafhankelijke Instituut voor Venstertechniek in Rosenheim (ift)
  • TÜV-geteste inbraakbeveiliging
  • Inbraakbeveiliging tot weerstandsklasse RC 4
  • Combinaties van verschillende heroal systemen verhogen de weerstandsklasse
Meer informatie Rolluiken